2019-08-01 10:25:51• hírek • Nagy Tímea

Renoválják a kisvonatot, kicserélik a padokat, feltöltik a padkákat a Kossuth-kertben

Rendbe teszik a szatmáriak egyik legkedveltebb parkját. Ki ne szeretne az árnyas lombok alatt, tiszta, rendezett környezetben kikapcsolódni?

A képek is arról árulkodnak, hogy folyamatban van a rehabilitáció, érdemes ellátogatni a Kossuth-kertbe.

 

Befejeződött a térkövezés, azonban jelenleg is több munkaponton szorgoskodnak a csapatok. Az egyik a járda melletti szintkülönbség feltöltését oldja meg. A májusban még problémát jelentő, balesetgyanús eltérések – néhol akár 50 cm – eltűnőben vannak.

 

A viharos időszakot követően veszélyessé vált, félig letört ágakat, illetve a lombozatban fent akadt gallyakat is levágták. Már biztonsággal látogatható a közkedvelt park. A kisebb-nagyobb zöldhulladék kupacokat a napokban szállíttatja el a közterület-fenntartó vállalat.

 

Régóta vártuk

 

A gyermekek, s főként a szülők legnagyobb örömére, elsődleges jó hírként a kisvonat letakarítását említhetjük. A restaurálás során amellett, hogy szerkezetileg is biztonságossá teszik, lemossák és lefestik a mozdonyt és a vagonokat is. Az utóbbiakban kicserélik az ülések léceit. A vonatkedvelő masiniszták tiszta, játékra alkalmas vasparipát vehetnek ezentúl birtokba.

 

Míg a gyermekek szórakoznak, a szülők kipróbálhatják az új padokat. A megrendelt ülő alkalmatosságok nagy részét már kihelyezték, így a pihenésre vágyók ruhája végre tiszta marad a kossuth-kerti látogatást követően.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: